Coaching individueel

Individuele coaching

Wij verzorgen verschillende vormen van coaching. Als definitie  hanteren we die van de Nederlands Orde van Beroepscoaches (NOBCO):

“Coaching is een gestructureerd en doelgericht proces, waarbij de coach op interactieve wijze de gecoachte* aanzet tot effectief gedrag door:

  • bewustwording en persoonlijke groei
  • vergroten van zelfvertrouwen
  • exploreren, ontwikkelen en toepassen van eigen mogelijkheden

Coach en de gecoachte nemen ieder hun verantwoordelijkheid voor het proces."

*onder gecoachte kan ook worden verstaan: een team dat als eenheid wordt gecoacht

Een coach traject start met een intake waarin de het doel van het coach traject en de afspraken tussen coach en gecoachte worden vastgelegd. Bij de intake zijn aanwezig de opdrachtgever, de gecoachte en de coach. In dit eerste gesprek wordt ook bepaald hoe de terugkoppeling naar de opdrachtgever wordt geregeld. Meestal is dat de gecoachte zelf terugkoppelt naar de opdrachtgever. De opdrachtgever en de gecoachte kun ook dezelfde persoon zijn.

Gesprekken tussen coach en de gecoachte leiden dus altijd naar een concreet doel. Het concrete doel wordt in gedragstermen of competenties uitgedrukt waardoor het resultaat meetbaar wordt.

Kenmerkend voor onze manier van coachen is dat hij/zij diep doordringt tot in de kern van het probleem. De vraag of het probleem van de cliënt wordt vertaald naar een leercontext: wat wil je bereiken en wat heb je daar nog voor te leren? Vervolgens onderzoekt de gecoachte samen met de coach hoe hij/zij dat kan bereiken. Deze focus op groei, leren en de onderliggende wensen maakt deze manier van coachen zo succesvol.

Een beroemde uitspraak is:  'Geef je iemand een vis, dan voed je hem voor een dag; leer je iemand vissen, dan voed je hem voor de rest van zijn leven.'

We begeleiden de cliënt naar het niveau van leren dat hij/zij ook in nieuwe situaties het geleerde kan toepassen. Het betekent dat de coach niet alleen op vaardigheden coacht maar vooral ook op het niveau van overtuigingen en identiteit.

Als onze coaches zijn breed opgeleid maar hebben ook hun specialisaties. Zo zijn we gespecialiseerd in :

  • Persoonlijke / zakelijke coaching
  • Supervisie
  • Loopbaancoaching
  • Teamcoaching
  • Coaching als managementstijl

Prijs

Op aanvraag

Overig

Door onze landelijke spreiding is er altijd een coach in uw buurt

afvink Internationaal gecertificeerde NLP trainers

afvink Ruime praktische ervaring in het bedrijfsleven/ achtergrond

afvink Kleine groepen, betrokken trainers

afvink Altijd bij u op locatie

afvink Transparant, what you see is what you get.


Samen werken aan één missie

 

Contact


Larikslaan 6 (j)
3833 AM Leusden

T: 085-8768886
KvK: 62198203

Facebook Academica voor Psychologica